Blog Berhabuk

Alhamdulillah terjumpa balik bloggers link di telefon lama. Jadi kita tulis la sesuatu untuk mencuba kembali adakah blog ini masih berfungsi seperti biasa.

Last post 2019...lamaaa sangat dah. Tuan punya blog dah bercuti 7 bulan di Malaysia, kemudian ke Oman pada 11 Januari 2020 dan tersekat disana semasa Covid 19 mula tersebar. Ya...tersekat disana bersama suami dan dua orang anak.

Pada hari pertama Lapanganterbang Muscat dibuka semula 1 Oktober 2020 kami bertolak balik ke Malaysia. Saya dan dua orang anak memilih untuk berkuarantin di ILKAP Bangi selama 14 hari. Pada hari kami keluar PKP dijalankan di Selangor, jadi kami terkurung lagi di rumah.

Pada hujung bulan 10 kami memohon surat perjalanan merentas negeri untuk balik kampung. Ketika itu Kelantan masih bebas, boleh berjalan dan membuat pelbagai aktiviti.

Namun begitu, saya sibuk dengan urusan keluarga. Allah memberi peluang untuk saya berkhidmat kepada kedua orangtua yang tidak sihat. Jadi saya berulangalik ke HUSM beberapa hari ketika ayahanda dimasukkan ke wad.

Apapun yang berlaku saya terima dengan redha. Dalam masa yang sama, saya sempat melawat beberapa tempat dan menziarahi sanak saudara.

Kami kembali semula ke Gombak pada 6 Disember 2020 pada hari terakhir PKP Selangor. Ketika itu saya sempat menziarahi kawan-kawan di KL dan Selangor. Alhamdulillah ala kulli hal.

Alhamdulillah saya dan anak-anak kembali menetap di Gombak, manakala suami masih bekerja di Oman. Semoga kami sekeluarga dapat berkumpul kembali.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Alam Bermusim

Tujuan Belajar Khat

Surat Rasulullah SAW kepada Raja Oman